Segítség

Vegyél kezedbe egy valódi bankjegyet, hasonlítsd össze a feladványban található bankjegy képével és keresd meg az egyetlen különbséget! Minden képen csak egy eltérést kell keresned!

A Keresd a biztonságot! 6 hetes játék, minden héten egy új bankjegyen kell megtalálni a valódi bankjegytől eltérő biztonsági elemet. A hibát tartalmazó képernyő cella vagy cellák megjelölése a nyerő tipp. Amennyiben több cellában található az eltérés, minden cella megjelölhető, de elegendő egy cellát is megjelölni a helyes válaszhoz.

A helyesen válaszoló játékosok közül azok nyernek, akik a nyerő pillanat után elsőnek adták meg a válaszukat. Hetente összesen 3 nyerő pillanat van.

Le ne maradj!

2020. november 2-ától 2020. december 13-ig tart az összesen 6 hetes játék.

Minden hét egy újabb esély! A 6 hét alatt bármikor csatlakozhatsz a játékhoz, de mindig csak az aktuális bankjegy feladvány nyerő pillanataival nyerhetsz.

Találd meg a bankjegyek képein található eltérést és nyerj!

  • A játékban minden héten találsz egy újabb bankjegyet ábrázoló képet, amelyen egy biztonsági elem másképp szerepel, mint az eredeti bankjegyen.
  • Jelöld meg, szerinted hol található az eltérés!
  • A tippeket adott héten hétfőn 00:00 órától a következő hét vasárnap éjfélig tudod leadni.
  • A hetente megjelenő feladvány képre, adott időszakban, egy játékos egy tippet adhat le.
  • A heti játékok végén, a kitöltőknek megjelenítjük a valódi képet, amelyen látható a valódi bankjegy, illetve a biztonsági elemek helyzete, így Te is megtudhatod, hogy jól tippeltél-e.
  • Amennyiben a nyerő pillanatokhoz legközelebb adtad le a jó tippedet, hetente megnyerheted a három ajándék egyikét.

Ahhoz, hogy a játékban biztosan helyesen válaszolj, töltsd le a Zsebpénz-M applikációt!

A Magyar Nemzeti Bank hivatalos alkalmazása interaktív formában mutatja be a forintbankjegyeket, azok biztonsági elemeit, ellenőrzésük módjait. Az alkalmazás lehetőséget kínál arra, hogy a felhasználó maga válassza ki az egyes címleteket, valamint a menüsorban található vizsgálati módszereket.

Emellett javasoljuk a ForintApp nevű alkalmazást, amely két funkcióval rendelkezik; egyrészt a forint bankjegyek előoldaláról készített fénykép segítségével lehetőséget biztosít azok valódiságának vizsgálatára, másrészt az egyes forint bankjegy címletek hátoldali képéhez kapcsolódó kiterjesztett valóság (augmented reality - AR) élményt nyújt.

Jól vizsgáld meg a valódi bankjegyeket, és keresd az elrejtett hibát a retusált képen!


Köszönjük, hogy játszol velünk! További nyereményekről és tudnivalókról tájékozódhatsz a játékszabályzatból!